På tur i hengekøye

Hengekøye er i vinden som aldri før, og Østfold byr på mange steder hvor det passer ypperlig med en hengekøye

 

Følelsen av å ligge i en hengekøye er nokså spesiell, men det gir deg samtidig en frihetsfølelse. Det å dingle fra hengekøyen over et vann eller en høyde er noe alle bør oppleve. Det er så man setter litt ekstra pris på stillheten, fuglekvitter og alt som er rundt deg, og ikke minst alt som IKKE er rundt deg. Komme seg vekk fra hverdagens rutiner, stress og gjøremål kan være utrolig deilig noen ganger. Mange velger også å overnatte i hengekøyen, men her opplever vi mange ulike synspunkter. For noen kan det nok være litt i lengste laget å oppholde seg i hengekøyen hele natten. Allikvel om du vil prøve det, så anbefaler vi å ta et liggeunderlag i bånn. Dette hjelper veldig på komforten og så slipper man det blåser rett inn på kroppen. Er det fare for regn så kan man bruke en tarp (presenning), denne henger man over hengkøyen og vil beskytte deg for regnet. I Østfold er det også stor fare for mygg, tuneflua og andre lignende insekter som kan være irriterende. Da kan man kjøpe med seg et myggnett som er tilpasseet til hengekøyen. Da skal myggen slite med å komme i gjennom. 

Har du aldri overnattet ute før, så ta gjerne med deg en god venn. Dra på et kjent sted, og start med det. For mange er det veldig skummelt å overnatte ute alene, men tenk hvilken følelse det kan gi deg om du får det til. En liten primus, god bok og kaffe på morrgenkvisten, mens solen sniker seg frem er en opplevelse alle bør erfare.

 

Blant årets turer er det mange å velge mellom som egner som fint til en hengekøyetur. De stedene som har vann, egner seg ofte ekstra godt. Vi kan gjerne nevne Søndre Jeløy, Hjerterås, Kjøkøya, Rødnabbene, Årvolltangen og Drøftetrauet. Disse har alle vann i nærheten hvor du fint kan henge opp en hengekøye, og nyte utsikten. Turer som Bjørnåsen, Ravneberget (Sarpsborg og Fredrikstad), Hjelmkollen, Larkollen (hvis du ikke henger den opp ved Botnertjernet) og Fredrikstadmarka er også flotte turer men da uten vann. De tar allikvel gjerne i mot deg og din hengekøye. 

Uansett om du drar på tur med eller uten hengkøye, så tør vi å påstå at du vil få en fin opplevelse. Del gjerne dine bilder med oss. Last de opp via appen og bruk gjerne #tipåtoppøstfold om du legger ut bilder på instagram. Kanskje er det ditt blinkskudd som blir årets turbilde 2019 :) 


 

 

Tilbake til hovedside